سونوگرافی، ماموگرافی و رادیولوژی اصفهان
مرکز تخصصی خدمات تصويربرداري پزشکی و اينترونشن تخصصي پستان
الاستوگرافی یکی از دستگاه هایی است که برای تشخیص توده های سرطانی در نقاط مختلف بدن مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این دستگاه تصویر برداری می توان دقیق تر و بهتر توده های سرطانی خوش خیم و بدخیم را اسکن نمود و بدین صورت بافت توده را مشخص نمود. یکی از کاربرد های استفاده الاستوگرافی تشخیص توده های سرطانی تیروئید می باشد. همچنین برای تشخیص توده های سرطانی کبد و سینه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
الاستوگرافی یکی از روش های جدید و بسیار کاربردی است که امروزه برای تشخیص توده های سرطانی مختلف در نقاط متفاوت بدن از این روش جدید و نوین استفاده می کنند. نام دیگر الاستوگرافی، ارتجاع نگاری نیز می گویند. شایان ذکر است که با استفاده از روش الاستوگرافی پزشک می تواند میزان نرمی و سفتی بافت را مشخص نماید. با تعیین نرمی و سفتی بافت پزشک مورد نظر می تواند تشخیص دهد که وضعیت بیمار و توده های سرطانی تا چه میزان پیشرفت نموده اند. فراموش نکنید که بافت توده های سرطانی نسبت به سایر بافت های سالم بدن بافتی سفت تر دارند.
الاستوگرافی یکی از جدید ترین روش های تصویر برداری سونوگرافی در دنیای امروز برای تعیین بافت های سرطانی پستان، کبد، تیروئید و پروستات استفاده می شود. این روش یکی از روش های غیر مداخله ای و همچنین غیر تهاجمی برای تشخیص توده های سرطانی است. لازم به ذکر است که با استفاده از این روش پزشک اطلاعات بیشتر و دقیق تری نسبت به توده های سرطانی بدست می آورد.
الاستوگرافی یک روش تصویر برداری پیشرفته برای شناسایی توده های سرطانی در دنیا می باشند. الاستوگرافی برای تشخیص بافت های سرطانی استفاده می شود که تا چه میزان در بدن پیشرفت داشته اند . با استفاده از این روش فرد بیمار سریع تر می تواند نسبت به درمان بیماری خود اقدام نماید.
همچنین همان طور که بیان شد از این روش برای تشخیص میزان نرمی بافت های سرطانی استفاده خواهد شد تا پزشک به اطلاعات دقیق تری نسبت به بافت های سرطانی دست یابد. از الاستوگرافی برای تشخیص سرطان های کبد، پستان، تیروئید و پروستات استفاده می شود. در ادامه کاربرد های روش تصویر برداری الاستوگرافی را برای شما بیان نموده ایم.
با استفاده از سونوگرافی الاستوگرافی پزشک می تواند ندول های تیروئید را مشاهده نماید و آن ها را از توده های سرطانی تشخیص می دهد و مشخص نماید که کدام ندول ها باید بیوپسی شوند. دکتر رادیولوژی با مشاهده این علائم می تواند سرطان تیروئید را پیش بینی نماید.
از آنجایی که با معاینات فیزیکی توده های سفت و محکم سرطانی قابل تشخیص هستند و نشانه توده های سرطانی می باشند با استفاده از الاستوگرافی می توان تشخیص داد که بافت این توده ها تا چه میزان سفت می باشند و توده های سرطانی تا چه میزان پیشرفت نموده اند. در دنیای امروز دو نوع الاستوگرافی با نام های الاستوگرافی موجی برشی و الاستوگرافی کششی وجود دارد که در معاینات بالینی از آن استفاده می شود.
سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان ها در میان زنان دنیا می باشد و در برخی ازآن ها موجب مرگ می شود. در سال 2012 آمار افرادی که مبتلا به سرطان سینه شده اند 107 میلیون نفرد بوده است که حدود 500 هزار نفر آن ها فوت شده اند. بنابراین با استفاده از روش الاستوگرافی می توان این توده های سرطانی را زودتر تشخیص داد و بررسی نمود که توده های سرطانی تا چه میزان پیشرفت نموده اند.
همان طور که بیان شد الاستوگرافی یکی از روش های تصویر برداری غیر تهاجمی است که می تواند اطلاعات کمی و کیفی دقیق تری نسبت به توده ها به پزشک مورد نظر بدهد. با استفاده از این روش تصویر برداری بروز خطا کمتر رخ می دهد و پزشک می تواند دقیق تر توده های سرطانی را شناسایی نماید.
شایان ذکر است که بیان شود با استفاده از سونوگرافی معمولی نمی توان به طور دقیق این توده ها را شناسایی نمود ، اما با استفاده از تصویربرداری الاستوگرافی می توان توده های سرطانی که نسبت به نواحی دیگر بردن بافت سفت تری دارند ، را شناسایی نمایند. در واقع با سونوگرافی الاستوگرافی می توان توده های خوش خیم را از بدخیم نیز تشخیص داد. در این روش جدید و کاربردی دیگر نیازی به نمونه گیری و بیوپسی نمی باشد ، تنها با تصویر برداری از توده ها می توان ماهیت توده ها را شناسایی نمود.
سرطان کبد نیز همچون سرطان سینه از شایع ترین سرطان ها در دنیا می باشد که افراد زیادی به آن مبتلا می شوند. عواملی که سبب سرطان کبد می شوند عبارتند از : چاقی ، چربی خون بالا، دیابت نوع 2 و …..
با استفاده از این روش به طور دقیق می توان تشخیص داد که توده های سرطانی تا چه میزان در بدن فرد پیشرفت نموده است و با اقدام سریع تر برای درمان می توان با استفاده از دارو بدون نیاز به شیمی درمانی بیماری را درمان نمود. روش الاستوگرافی دقیق تر از روش های بیوپسی و نمونه گیری می باشد. و دیگر جای زخم جراحی بر روی بدن فرد بیمار باقی نمی ماند.
نتیجه گیری
یکی از روش های دقیق برای شناسایی توده های سرطانی همچون سرطان سینه ، کبد ، پروستات و تیروئید روش الاستوگرافی است. با استفاده از این روش پزشکان می توانند تشخیص دهند که بافت این توده ها تا چه میزان سخت شده اند و بدون نیاز به جراحی می توان این توده ها را تنها با استفاده از تصویربرداری شناسایی نمایند. بنابراین امروزه استفاده از روش تصویربرداری الاستوگرافی توانسته است به تشخیص دقیق تر سرطان کمک نماید. امروزه از روش الاستوگرافی برای تسخیص سرطان بیشتر از سایر روش ها در دنیا استفاده می شود.