11 تشخیص آندومتریوز با سونوگرافی واژینال در اصفهان

11 تشخیص آندومتریوز با سونوگرافی واژینال در اصفهان
No Comments سونوگرافی

بهترین زمان سونوگرافی برای تشخیص اندومتریوز

آیا ممکن است درد پریود از آندومتریوز باشد, اوفورکتومی یا برداشتن تخمدان, بهترین دکتر برای درمان آندومتریوز در اصفهان, پریودهای سنگین یا نامنظم, تشخیص آندومتریوز با سونوگرافی واژینال, تشخیص آندومتریوز با عکس رنگی رحم, تشخیص اندومتریوز, درد لگنی مزمن و شدید, درمان اندومتریوز, درمان های غیر جراحی اندومتریوز, درمان و پیشگیری از اندومتریوز, دکتر ساناز شایگانفر فلوشیپ نمونه برداری پستان در اصفهان, دوره پریودی, زنان مبتلا به اندومتریوز, سندرم آندومتریوز, سونوگرافی آندومتریوز, سونوگرافی اندومتریوز, سونوگرافی اندومتریوز در اصفهان, سونوگرافی ترانس واژینال, علائم آندومتریوز, علائم دیگر آندومتریوز, علل اندومتریوز چیست؟, عوامل خطر اندومتریوز, قاعدگی زودرس, لکه بینی یا خونریزی بین دوره های قاعدگی, ناباروری به اندومتریوز, ناباروری و اندومتریوز, نشانه آندومتریوز, هورمون درمانی برای اندومتریوز، endometriosis--عکس-رنگی-رحم-رادیولوژی-در-اصفهان-بهترین-زمان-سونوگرافی-برای-تشخیص-درمان-اندومتریوز-ultrasound

11 تشخیص آندومتریوز با سونوگرافی واژینال در اصفهان، آندومتریوز از کلمه “اندومتر” گرفته شده است که بافتی است که رحم را می پوشاند. زنان مبتلا به اندومتریوز دارای بافتی از نوع آندومتر در خارج از رحم هستند. تخمین زده می شود که اندومتریوز 2 تا 10 درصد از زنان بین سنین 25 تا 40 سال را تحت تأثیر قرار می دهد. زنان مبتلا به اندومتریوز بیشتر در معرض ناباروری یا مشکل در باردار شدن هستند.

علائم آندومتریوز ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • گرفتگی بیش از حد قاعدگی
  • جریان غیر طبیعی یا سنگین قاعدگی و درد در حین مقاربت.

بهتر بدانید لاپاراسکوپی، یک روش جراحی کم تهاجمی، می تواند برای تشخیص قطعی و درمان آندومتریوز استفاده شود. رحم زن با بافت آندومتر پوشیده شده است. این پوشش آندومتر نامیده می شود. بدن زنان با هر سیکل قاعدگی یک آندومتر جدید رشد می کند تا برای تخمک بارور شده آماده شود. اندومتریوز وضعیتی است که در آن بافت آندومتر در خارج از رحم رشد می کند.

اندومتریوز چیست؟

آندومتریوز 10 درصد از زنان بین 15 تا 44 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماری آندومتریوز اغلب روی یا اطراف اندام های تناسلی در لگن یا شکم رخ می دهد، از جمله:

  1. لوله های فالوپ
  2. رباط های اطراف رحم (رباط های رحمی خاجی)
  3. پوشش حفره لگن
  4. تخمدان ها
  5. سطح بیرونی رحم
  6. فاصله بین رحم و راست روده یا مثانه

به ندرت، همچنین آندومتریوز می تواند در اطراف آن رشد کند:

  1. مثانه
  2. دهانه رحم
  3. روده ها
  4. معده (شکم)
  5. واژن یا فرج

تشخیص آندومتریوز با عکس رنگی رحم

بافت آندومتر در حال رشد در این نواحی در طول چرخه قاعدگی مانند بافت آندومتر سالم داخل رحم ریزش نمی کند. تجمع بافت غیر طبیعی در خارج از رحم می تواند منجر به التهاب، زخم و کیست های دردناک شود. همچنین می تواند منجر به تجمع بافت های فیبری بین اندام های تولید مثلی شود که باعث “چسبیدن” آنها به یکدیگر می شود.

سونوگرافی اندومتریوز در اصفهان

بیماری اندومتریوز هر ساله صدها هزار زن را تحت تاثیر قرار می دهد. گرفتگی عضلات هرگز خوشایند نیست، اما برای زنان مبتلا به آندومتریوز غیرقابل تحمل است. خانم ها باید بدانند کدام علائم ممکن است نشان دهنده اندومتریوز باشد. مقاله 11 تشخیص آندومتریوز با سونوگرافی واژینال در اصفهان را مطالعه کنید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.

علل اندومتریوز چیست؟

پزشکان دقیقاً نمی‌دانند چه چیزی باعث آندومتریوز می‌شود، اما چند نظریه وجود دارد که چه چیزی ممکن است باعث آن شود:

انتقال خون یا سیستم لنفاوی:

بافت‌های آندومتر از طریق خون یا سیستم‌های لنفاوی به نواحی دیگر بدن منتقل می‌شوند، مشابه روشی که سلول‌های سرطانی می‌توانند در بدن پخش شوند.

پیوند مستقیم:

سلول‌های آندومتر ممکن است پس از جراحی مانند سزارین یا هیسترکتومی به دیواره‌های شکم یا سایر نواحی بدن بچسبند.

ژنتیک:

به نظر می رسد که اندومتریوز بر برخی از خانواده ها بیشتر از سایرین تأثیر می گذارد، بنابراین ممکن است ارتباط ژنتیکی با این بیماری وجود داشته باشد.

قاعدگی معکوس:

بافت آندومتر به جای خارج شدن از بدن در طول دوره قاعدگی زن به لوله های فالوپ و شکم می رود.

تغییر شکل:

سلول های دیگر بدن ممکن است به سلول های آندومتر تبدیل شوند و در خارج از اندومتر شروع به رشد کنند.

علائم آندومتریوز

شایع ترین علائم آندومتریوز درد و ناباروری است. درد آندومتریوز معمولاً به صورت زیر ظاهر می شود:

  1. دردهای قاعدگی دردناک که ممکن است به شکم (معده) یا پایین کمر برود
  2. درد حین یا بعد از رابطه جنسی

علائم دیگر آندومتریوز ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. اسهال یا یبوست در طول دوره قاعدگی
  2. خستگی یا کم انرژی بودن
  3. پریودهای سنگین یا نامنظم
  4. درد همراه با ادرار یا اجابت مزاج در طول دوره قاعدگی
  5. لکه بینی یا خونریزی بین دوره های قاعدگی

بهترین دکتر برای درمان آندومتریوز در اصفهان

تجربه هر فرد با اندومتریوز متفاوت است. زنان مبتلا به اندومتریوز ممکن است برخی از این علائم را داشته باشند، همه این علائم یا هیچ یک از آنها را نداشته باشند. داشتن درد شدید یا علائم دیگر لزوماً نشانه آندومتریوز شدیدتر نیست.

روش جدید درمان آندومتریوز

وقتی صحبت از سلامت جنسی و باروری به میان می‌آید، تشخیص اینکه چه چیزی «طبیعی» است و چه چیزی ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل سلامتی بالقوه باشد، می‌تواند دشوار باشد. حتی اگر در مورد مسائل خاصی احساس خجالت می کنید، پزشک معتمد شما همه چیز را دیده و شنیده است و به شما کمک می کند، نه قضاوت.

عوامل خطر اندومتریوز

تحقیقات نشان می دهد که مواردی وجود دارد که فرد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اندومتریوز قرار می دهد، از جمله داشتن:

  • مادر، خواهر یا دختری که آندومتریوز دارد
  • یک رحم غیر طبیعی که توسط پزشک متخصص تشخیص داده می شود
  • قاعدگی زودرس (قبل از 11 سالگی)
  • دوره های قاعدگی کوتاه تر (به طور متوسط کمتر از 27 روز)
  • قاعدگی های سنگین که بیش از هفت روز طول می کشد

برخی از مواردی که می تواند خطر ابتلا به اندومتریوز را کاهش دهد عبارتند از:

  • بارداری و شیردهی
  • اولین قاعدگی بعد از 14 سالگی
  • خوردن میوه ها به ویژه مرکبات

درمان و پیشگیری از اندومتریوز

اندومتریوز یک بیماری ایدیوپاتیک است، به این معنی که هیچ علت شناخته شده ای وجود ندارد. همچنین هیچ راه خاصی برای پیشگیری از اندومتریوز وجود ندارد. با این حال، آگاهی از علائم و اینکه آیا ممکن است در معرض خطر بیشتری باشید می تواند به شما کمک کند که بدانید چه زمانی باید آن را با پزشک در میان بگذارید.

ناباروری و اندومتریوز

سندرم آندومتریوز یکی از شایع ترین شرایط مرتبط با ناباروری زنان است. تحقیقات بیانگر این امر است که 24 تا 50 درصد از زنان مبتلا به ناباروری به اندومتریوز مبتلا هستند. موارد خفیف تا متوسط اندومتریوز ممکن است فقط باعث ناباروری موقت شود. جراحی برای برداشتن بافت آندومتر می تواند به باردار شدن زن کمک کند.

پزشکان دقیقا نمی دانند اندومتریوز چگونه بر باروری تأثیر می گذارد. بافت اسکار ناشی از آندومتریوز ممکن است بر آزاد شدن تخمک از تخمدان ها تأثیر بگذارد یا مسیر تخمک را از طریق لوله فالوپ مسدود کند بنابراین نمی تواند به رحم برسد. اندومتریوز همچنین ممکن است به اسپرم یا تخمک های بارور شده قبل از لانه گزینی در رحم آسیب برساند.

حفظ باروری با بیماری اندومتریوز

بسیاری از زنان مبتلا به اندومتریوز یا ناباروری مرتبط با آندومتریوز هنوز هم می توانند باردار شوند و بارداری موفقی داشته باشند. گزینه های درمانی، از جمله حفظ باروری و لقاح آزمایشگاهی (IVF) وجود دارد که ممکن است به زنان در باردار شدن کمک کند. هنگام بحث در مورد طرح درمان اندومتریوز با پزشک خود در مورد اهداف باروری خود صحبت کنید.

تشخیص اندومتریوز

پزشکان ممکن است بر اساس تاریخچه یا معاینه فیزیکی شما به اندومتریوز مشکوک شوند و ممکن است از این ابزارها برای تشخیص آندومتریوز استفاده کنند:

لاپاراسکوپی اندومتریوز:

در این روش، پزشک یک برش کوچک در شکم ایجاد می کند و یک لوله نازک را با نور و دوربین وارد شکم می کند. عمل لاپاراسکوپی به پزشک اجازه می دهد تا به بافت های داخل و اطراف رحم نگاه کند و علائم رشد بافت آندومتر را بررسی کند.

بیوپسی اندومتریوز

اگر پزشک بافت مشکوکی پیدا کند، ممکن است از یک دستگاه کوچک برای خراش دادن چند سلول و فرستادن آنها به آزمایشگاه استفاده کند. آسیب شناس بافت ها را زیر میکروسکوپ بررسی می کند. برای تشخیص قطعی اندومتریوز بیوپسی مورد نیاز است.

نحوه تشخیص آندومتریوز بدون جراحی

هیچ آزمایش، روش یا تصویربرداری آزمایشگاهی برای تشخیص آندومتریوز بدون جراحی وجود ندارد. با این حال، مطالعات تصویربرداری می تواند برای جستجوی علائم آندومتریوز مفید باشد. معاینات تصویربرداری تشخیصی رایج عبارتند از:

سونوگرافی اندومتریوز

در این روش از امواج صوتی برای مشاهده اندام ها استفاده می شود. در سونوگرافی ترانس واژینال از یک گرز کوچک که در واژن قرار داده می شود برای دیدن رحم، ناحیه لگن و اندام های تناسلی استفاده می شود.

MRI اندومتریوز

این اسکن غیر تهاجمی از امواج مغناطیسی برای مشاهده اندام ها و بافت های داخل بدن استفاده می کند.

مراحل بیماری آندومتریوز

پزشکان، آندومتریوز را از مرحله 1 تا 4 طبقه بندی می کنند. مراحل بر اساس محل وقوع بافت آندومتر در بدن، میزان گسترش آن و میزان بافت در آن نواحی است. داشتن یک مرحله پیشرفته تر آندومتریوز همیشه به این معنی نیست که علائم شدیدتر یا درد بیشتری خواهید داشت. برخی از زنان مبتلا به مرحله 4 اندومتریوز علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند، در حالی که آنهایی که در مرحله 1 هستند ممکن است علائم شدید داشته باشند.

دکتر ساناز شایگانفر فلوشیپ نمونه برداری پستان در اصفهان به زنانی که فیبروم را تجربه می‌کنند، طیف وسیعی از گزینه‌های درمانی، از جمله جایگزین های هیسترکتومی را پیشنهاد می‌کنند. دکتر شایگان فر در خط مقدم تحقیقات فیبروم با هدف بهبود کیفیت زندگی بیماران می باشد.

درمان اندومتریوز

هیچ درمان پایداری برای آندومتریوز وجود ندارد، اما متخصصین این حوزه می توانند درمان هایی را ارائه دهند که به خانم ها در مدیریت آن کمک می کند. یافتن درمان مناسب به عوامل مختلفی از جمله سن و علائم بستگی دارد. پزشکان همچنین در مورد اینکه آیا می خواهید بچه دار شوید صحبت می کنند که می تواند به تعیین بهترین گزینه های درمانی کمک کند.

درمان های غیر جراحی اندومتریوز

رایج ترین درمان های آندومتریوز که نیازی به جراحی ندارند، هورمون درمانی و مدیریت درد هستند. بافت‌های آندومتریوز مانند بافت‌های آندومتر در داخل رحم تحت تأثیر هورمون‌ها قرار می‌گیرند. تغییرات هورمونی که با چرخه قاعدگی رخ می دهد می تواند درد آندومتریوز را بدتر کند.

درمان هایی که شامل هورمون درمانی می شوند می توانند سطح هورمون ها را تغییر دهند یا بدن شما را از تولید هورمون های خاص باز دارند. هورمون درمانی می تواند بر توانایی شما برای باردار شدن تأثیر بگذارد، بنابراین ممکن است برای همه مناسب نباشد. هورمون درمانی را می توان به صورت قرص، واکسن یا اسپری بینی مصرف کرد.

رایج ترین گزینه ها برای درمان آندومتریوز در اصفهان عبارتند از:

  1. داروهای ضد بارداری خوراکی با استروژن و پروژسترون برای کنترل هورمون ها
  2. پروژستین برای توقف دوره های قاعدگی و رشد بافت آندومتر
  3. آنتاگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین برای محدود کردن هورمون های تخمدان
  4. آگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین برای توقف هورمون های تخمدانی

داروهای ضد درد، از جمله داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن، می توانند برای مدیریت درد آندومتریوز موثر باشند. پزشک همچنین می‌تواند در مورد اینکه آیا برای درد شدیدتر به داروهای تجویزی نیاز دارید یا خیر صحبت کند.

لاپاراسکوپی برای اندومتریوز

بیمارانی که اندومتریوز پیشرفته‌تر دارند، دردی که با درمان‌های دیگر برطرف نمی‌شود یا در تلاش برای بچه‌دار شدن هستند، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشند. لاپاراسکوپی رایج ترین جراحی است که پزشکان برای درمان اندومتریوز از آن استفاده می کنند.

در طی این روش، جراح چند برش کوچک در شکم شما ایجاد می کند. در یک برش یک لوله نازک با نور و دوربین را وارد می کنند. در سایر برش ها ابزارهای کوچکی را وارد می کنند. این ابزارها می توانند بافت آندومتر را حذف کنند (برش) یا از گرمای شدید برای تخریب بافت ها استفاده کنند.

جراح همچنین می تواند هرگونه بافت اسکار ایجاد شده در ناحیه را از بین ببرد. جراحی های لاپاراسکوپی معمولاً در مقایسه با جراحی باز سنتی (لاپاراتومی) زمان بهبودی کوتاه‌تر و اسکارهای کوچک‌تری دارند.

لاپاراتومی برای اندومتریوز

در برخی موارد، پزشک ممکن است به جای لاپاراسکوپی نیاز به لاپاراتومی برای اندومتریوز داشته باشد. این بدان معناست که پزشک یک برش بزرگتر در شکم ایجاد می کند تا بافت آندومتر را خارج کند. این غیر معمول است. برداشتن بافت های آندومتر با لاپاراسکوپی یا لاپاراتومی می تواند درد کوتاه مدت را کاهش دهد. با این حال، درد ممکن است عود کند.

هیسترکتومی برای اندومتریوز

هیسترکتومی یک روش جراحی برای برداشتن رحم است. پزشکان ممکن است این را به عنوان گزینه ای برای درمان اندومتریوز توصیه کنند. پزشک شما همچنین ممکن است برداشتن تخمدان ها (اووفورکتومی) را با یا بدون هیسترکتومی توصیه کند. این باعث توقف ترشح هورمون ها می شود و باید به طور قطعی آندومتریوز را درمان کند، اما شما را وارد یائسگی می کند.

کم کردن سطح استروژن

برداشتن تخمدان ها به میزان قابل توجهی سطح استروژن را کاهش می دهد و رشد بافت آندومتر را کند یا متوقف می کند. اما خطرات و عوارض جانبی یائسگی از جمله گرگرفتگی، تحلیل استخوان، بیماری قلبی، کاهش میل جنسی، مشکلات حافظه و افسردگی یا اضطراب را به همراه دارد. به این دلایل، تصمیم برای ادامه اوفورکتومی بین بیمار و پزشکش بر اساس عوامل خاص و اهداف شخصی بیمار گرفته می شود.

بعد از هیسترکتومی، دیگر رحم نخواهید داشت و نمی توانید باردار شوید یا حامله شوید. اگر علاقه مند به داشتن فرزند هستید، با پزشک خود در مورد سایر گزینه های درمانی صحبت کنید.

آیا میتوان با برداشتن تخمدان باردار شویم؟

زنانی که اوفورکتومی یا برداشتن تخمدان انجام می دهند اما هنوز رحم خود را دارند ممکن است با IVF باردار شوند. پزشکان می‌توانند قبل از جراحی تخمک‌ها را از تخمدان‌های شما برداشت کنند و آن تخمک‌ها را برای لقاح و لانه‌گزینی در رحم بعداً حفظ کنند، یا می‌توان از اهداکننده تخمک استفاده کرد.

پیش آگهی پس از تشخیص اندومتریوز

بسیاری از زنان می توانند با درمان علائم و درد آندومتریوز را تسکین دهند. با این حال، بافت آندومتر ممکن است دوباره رشد کند و علائم ممکن است حتی پس از جراحی بازگردد. برای بررسی علائم رشد یا عود بافت آندومتر، معاینات منظم را با پزشک خود برنامه ریزی کنید.

آیا ممکن است درد پریود از آندومتریوز باشد؟

هیچ زنی منتظر “دوره پریودی” نیست. بسیاری از خانم ها با نوسانات خلقی، نفخ و گرفتگی عضلات سر و کار داریم که هرگز جالب نیستند. اما زنان مبتلا به اندومتریوز اغلب قاعدگی را غیرقابل تحمل می دانند.

زنان مبتلا به آندومتریوز

در طول یک سیکل معمولی قاعدگی، پوشش داخلی رحم زن – آندومتر – ایجاد می شود و سپس ریزش می کند. در زنان مبتلا به آندومتریوز، این پوشش در خارج از رحم، معمولاً در اطراف تخمدان‌ها یا زیر رحم در ناحیه‌ای به نام cul-de-sac خلفی رشد می‌کند. با تجمع و شکسته شدن آن، مقدار کمی خونریزی در داخل لگن ایجاد می کند. این منجر به درد، التهاب، تورم و زخم می شود.

اگر فکر می کنید ممکن است اندومتریوز داشته باشید، بدانید که تنها نیستید. این بیماری سالانه صدها هزار زن را تحت تاثیر قرار می دهد.
مراقب این پنج علامت باشید

متخصص سونوگرافی و رادیولوژی در اصفهان می‌گوید پنج علامت رایج آندومتریوز وجود دارد که به شرح زیر میباشد.

  1. دوره های دردناک اکثر بانوان در طول دوره قاعدگی خود گرفتگی عضلات را تجربه می کنند، اما زنان مبتلا به اندومتریوز اغلب دردهای ناتوان کننده ای دارند.
  2. درد مزمن لگن. دکتر شایگانفر می گوید که گاهی اوقات زنان حتی زمانی که پریود نمی شوند، درد لگنی مزمن و شدید دارند. این می تواند به دلیل بیماری طولانی مدت و جای زخم باشد.
  3. مقاربت دردناک این علامت رایج که به نام دیسپارونی نیز شناخته می شود، به دلیل آندومتریوز در زیر رحم است. در طول دخول، زنان ممکن است درد شدید و موضعی داشته باشند.
  4. کیست های تخمدان. این کیست ها که با نام اندومتریوم شناخته می شوند، یکی دیگر از علائم آندومتریوز هستند. آنها می توانند بزرگ و دردناک شوند و اغلب باید برداشته شوند.
  5. ناباروری. ناباروری به معنی عدم باردار شدن در عرض یک سال با وجود رابطه جنسی منظم بدون پیشگیری از بارداری است. حدود 10 درصد از زنان مبتلا به ناباروری به اندومتریوز مبتلا هستند.

رادیولوژی و سونوگرافی دکتر شایگانفر در اصفهان

خانم دکتر شایگان فر متخصص سونوگرافی و رادیولوژی اصفهان در مقاله 11 تشخیص آندومتریوز با سونوگرافی واژینال در اصفهان توضیح می دهد: “این عامل اصلی ناباروری است زیرا می تواند باعث ایجاد بافت اسکار و همچنین آسیب و التهاب لوله های فالوپ شود که برای باردار شدن به طور طبیعی لازم است.” تحقیقات همچنین نشان می دهد که اندومتریوز می تواند بر کیفیت تخمک تأثیر بگذارد و تعداد تخمک ها را در بدن کاهش دهد.

بررسی دقیق بیماری اندومتریوز

دکتر ساناز شایگانفر متخصص سونوگرافی و رادیولوژی در اصفهان بیان میکند که علائم فوق منحصر به اندومتریوز نیستند. دوره های دردناک همیشه به اندومتریوز اشاره نمی کند. گاهی اوقات آنها یک بیماری جداگانه هستند که به عنوان دیسمنوره شناخته می شود. درد لگن همچنین می تواند ناشی از بافت اسکار، عفونت های قبلی یا سابقه آپاندیسیت باشد. روده تحریک پذیر یا سندرم روده التهابی نیز می تواند باعث درد لگن شود.

درد لگن و اندومتریوز

اگر هر یک از علائم بالا را دارید، به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. زنان مبتلا به ناباروری ممکن است به یک متخصص غدد تولید مثل یا یک متخصص باروری ارجاع داده شوند. برخی از پزشکان نیز در مورد درد لگن و اندومتریوز تخصص دارند.

سخن پایانی دکتر شایگانفر

مقاله 11 تشخیص آندومتریوز با سونوگرافی واژینال در اصفهان صرفا جهت افزایش دانش و اطلاعات شما مخاطب گرامی منتشر شده است و به هیچ وجه جایگزین درمان و توصیه های پزشک نمیباشد. بهتر است برای درمان بیماری اندومتریوز با پزشک متخصص مشورت داشته باشید تا بهترین نوع درمان را برای شما انتخاب کنند.

Tags
بهترین سونوگرافی بارداری در اصفهان

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =